نقد و بررسی: صفحه‌نمایش لمسی Clarity 5K از آلوجیک با وضوح بالا و پشتیبانی از فناوری لمسی، تصویری واضح و دقیق ارائه می‌دهد

MacSpots

در طول چند سال گذشته، نگاهی به چندین نمایشگر 4K شرکت Alogic داشته‌ام، اما این شرکت با عرضه نمایشگر جدید 27 اینچی Clarity 5K Touch سطح جدیدی را رقم زده است. این نمایشگر که تقریباً یک سال پیش اعلام شد، اخیراً وارد بازار شده است و نه تنها تجربه تصویری با کیفیت بالا و تراکم پیکسلی 218 پیکسل در اینچ برای پشتیبانی کامل از Retina را ارائه می‌دهد، بلکه قابلیت لمسی با پشتیبانی از قلم و انگشت را نیز داراست.

در چند هفته‌ای که این نمایشگر را مورد آزمایش قرار دادم، کیفیت تصویر و کارایی کلی آن بسیار رضایت‌بخش بود، هرچند قیمت معمول ۱۶۰۰ دلار ممکن است برای برخی خریداران در مقایسه با دیگر گزینه‌های ۵K غیر اپل، کمی بالا باشد.

نمایشگر Clarity 5K Touch رزولوشن ۵۱۲۰ در ۲۸۸۰ پیکسل دارد و قرار دادن این تعداد پیکسل در صفحه‌ای ۲۷ اینچی، امکان نمایش دسکتاپ با وضوح HiDPI در حالت Retina واقعی و در فاصله‌های معمول دید را فراهم می‌کند. این موضوع باعث می‌شود متن و گرافیک‌ها بسیار واضح و تیز باشند، بدون اینکه عملکرد یا کیفیت بصری کاهش یابد یا artifacts ناشی از مقیاس‌گذاری نادرست ظاهر شوند.

در آزمایش‌های من، کیفیت تصویر روی Clarity 5K Touch عالی بود و تفاوتی با نمایشگرهای خارجی Retina من، مانند MacBook Pro یا LG UltraFine 5K، نداشت. متن و تصاویر در این نمایشگر بسیار شارپ ظاهر می‌شوند و پیکسل‌های جداگانه تنها زمانی دیده می‌شوند که بسیار نزدیک شوید، که این طبیعی است با توجه به تراکم پیکسلی بالا. این نمایشگر دارای نسبت کنتراست ۱۰۰۰:۱ و حداکثر روشنایی ۴۰۰ نیت است، که کمی کمتر از نمایشگرهای اپل مانند Studio Display است، اما در محیط کاری من روشنایی کافی داشت.

کالیبراسیون رنگ در حالت خروجی از کارخانه بسیار خوب بود و تصاویر زنده و طبیعی به نظر می‌رسیدند، همچنین تطابق نزدیکی با دیگر نمایشگرهای مورد استفاده در مجموعه من داشتند. این نمایشگر از ۱۰۰٪ فضای رنگ sRGB و ۹۹٪ Adobe RGB و DCI-P3 پشتیبانی می‌کند و دارای قابلیت HDR400 است.

نمایشگر Clarity 5K Touch براق است و اگرچه شرکت Alogic ادعا می‌کند که پوشش ضدبازتاب دارد، اما براق بودن آن در محیط‌های با نور مستقیم یا پنجره‌های نزدیک، ممکن است باعث بازتاب و کاهش دید شود. بنابراین، در مکان‌هایی با نور زیاد، باید به محل قرارگیری نمایشگر توجه داشت.

ساختار فیزیکی این نمایشگر محکم است، پایه آن عمدتاً از آلومینیوم نقره‌ای ساخته شده و وزن مناسبی دارد. یک سوراخ در گردن پایه برای عبور کابل‌ها تعبیه شده است. این نمایشگر قابلیت تنظیم ارتفاع تا ۱۴۵ میلی‌متر، همچنین tilting (از ۵ درجه جلوتر تا ۲۰ درجه عقب)، چرخش (تا ۲۵ درجه چپ و راست) و پورت‌های پشتیبانی از چرخش ۹۰ درجه برای استفاده در حالت پرتره را دارد، که انعطاف‌پذیری بالایی در تنظیم زاویه دید فراهم می‌کند. پشتیبانی از پایه‌های VESA 100×100 نیز در این مدل وجود دارد.

بدنه نمایشگر در قسمت پشتی از پلاستیک نقره‌ای با سوراخ‌های تهویه است، که در نگاه من کافی است، هرچند از نظر طراحی، فاقد کیفیت آلومینیومی است که در محصولات اپل دیده می‌شود. حاشیه‌های اطراف صفحه‌نمایش کمی ضخیم‌تر از حد معمول است، به‌خصوص در قسمت پایین، که احتمالا برای جای‌گیری سخت‌افزار لمسی است. حاشیه‌ها عمدتاً زیر شیشه نمایشگر قرار دارند و تنها نوار پلاستیکی نازکی در اطراف صفحه دیده می‌شود، که کمک می‌کند تا آن‌ها کمتر دیده شوند، به‌خصوص در محیط‌های تیره.

در بخش اتصال، Clarity 5K Touch نسبت به نمایشگر Studio Display اپل برتری دارد، چرا که علاوه بر پورت USB-C، دارای دو پورت HDMI 2.0 و یک پورت DisplayPort 1.4 است، که امکان اتصال چند دستگاه و تغییر آسان بین آن‌ها یا نمایش همزمان چند منبع در حالت picture-in-picture را فراهم می‌کند. پورت‌های USB-C و DisplayPort تا رزولوشن ۵K در ۶۰ هرتز و HDMI تا ۵K در ۳۰ هرتز را پشتیبانی می‌کنند، بنابراین برای بازی‌های سنگین یا کارهای نیازمند پاسخ سریع، ممکن است کمی محدودیت داشته باشد، اما برای کارهای روزمره و کم‌طلب، کاملاً مناسب است.

تنظیمات مربوط به ورودی‌ها و دیگر تنظیمات نمایشگر از طریق منوی روی صفحه انجام می‌شود، که در ظاهر چندان جذاب نیست، اما کارآمد است. دکمه‌هایی در گوشه پایین سمت راست قرار دارند که برای تنظیم صدا، روشنایی و دیگر گزینه‌ها باید از آن‌ها استفاده کنید، چرا که کنترل‌های کیبورد مک برای این موارد پشتیبانی نمی‌شود.

علاوه بر ورودی‌های مختلف، این نمایشگر دارای پورت USB-B 3.0 برای انتقال داده و دو پورت USB-A 3.0 است که می‌توانند به عنوان هاب برای اتصال لوازم جانبی سیمی مورد استفاده قرار گیرند، البته با توجه به اتصال به کامپیوتر از طریق USB-C یا USB-B. همچنین، جک هدفون ۳.۵ میلی‌متری برای اتصال هدفون یا اسپیکرهای خارجی وجود دارد، اما این خروجی فقط برای صدا است و پشتیبانی از میکروفون ندارد.

در حالت اتصال از طریق USB-C، این نمایشگر می‌تواند تا ۶۵ وات شارژ برای لپ‌تاپ متصل فراهم کند، اما این مقدار در حالت HDR کاهش می‌یابد و به ۴۵ وات می‌رسد. این میزان برای شارژ لپ‌تاپ‌هایی مانند MacBook Air یا حتی مدل‌های ۱۴ اینچی MacBook Pro کافی است، اما ممکن است در کارهای سنگین‌تر و با لپ‌تاپ‌های قدرتمندتر، نتواند تمام نیازهای شارژ را برآورده کند. با این حال، در استفاده روزمره، توانایی نگه داشتن شارژ دستگاه کافی است.

قابلیت‌های لمسی Clarity 5K Touch، که ادعا می‌شود اولین نمایشگر ۵K لمسی جهان است، بسیار کاربردی است. پس از نصب درایور مخصوص Mac و اعطای مجوزهای لازم، می‌توانید با چندین انگشت یا قلم فعال، با سیستم‌عامل macOS تعامل داشته باشید. قلم فعال مورد پشتیبانی، Alogic Clarity Active Stylus Pen است که از پروتکل Microsoft Pen Protocol (MPP) 2.0 پشتیبانی می‌کند.

نرم‌افزار UPDD Commander که همراه درایور ارائه می‌شود، امکانات زیادی برای شخصی‌سازی تجربه لمسی دارد، از جمله تنظیم عملکردهای مختلف برای لمس، فشار، سوایپ و کشیدن با چندین انگشت. با این حال، استفاده از قابلیت لمسی بیشتر به عنوان ورودی ثانویه توصیه می‌شود، زیرا استفاده مداوم از آن به عنوان کنترل اصلی، خسته‌کننده است و ممکن است در طولانی مدت کارایی مناسبی نداشته باشد. بهترین کاربرد آن در حالت چندنمایشگر است، جایی که Clarity 5K Touch به عنوان نمایشگر ثانویه مورد استفاده قرار گیرد و بتوانید با لمس سریع، ایمیل‌ها یا فیدهای خبری را بررسی کنید، بدون نیاز به جابه‌جایی مداوم موس و کیبورد.

نمایشگر براق است و ممکن است در طول زمان اثر انگشت بر روی آن باقی بماند، اما با یک دستمال میکروفایبر به راحتی تمیز می‌شود، به شرطی که نورهای شدید و بازتاب‌ها را کنترل کنید. بلندگوهای داخلی ۵ وات، صدای نسبتاً پرحجم و غوطه‌ورکننده‌ای ارائه می‌دهند، هرچند صدای کلی کمی خالی است، که در اکثر اسپیکرهای داخلی پلاستیکی رایج است.

این نمایشگر فاقد وب‌کم است، اما شرکت Alogic یک نوار نورانی با وب‌کم ۱۲ مگاپیکسلی ۴K و فوکوس خودکار را عرضه می‌کند که از طریق USB-C متصل می‌شود و کنترل لمسی و ریموت مغناطیسی دارد.

قیمت معمول این محصول حدود ۱۶۰۰ دلار است، اما در حال حاضر با تخفیف ۱۰ درصدی عرضه می‌شود و قیمت آن به حدود ۱۴۴۰ دلار کاهش یافته است. این قیمت کمی پایین‌تر از قیمت پایه نمایشگر Studio Display اپل است، اما Alogic پایه‌ای قابل تنظیم‌تر و بدون هزینه اضافی ارائه می‌دهد. در حالی که این نمایشگر از نظر ادغام با macOS و وب‌کم داخلی نسبت به محصولات اپل کمی فاصله دارد، قابلیت لمسی منحصربه‌فرد آن می‌تواند برای کاربرانی که به این ویژگی نیاز دارند، گزینه‌ای منحصر به فرد باشد. در صورت نیاز به قابلیت لمسی، Clarity 5K Touch تنها گزینه موجود در بازار است، در غیر این صورت، گزینه‌هایی مانند Studio Display یا دیگر نمایشگرهای ۲۷ اینچی ۵K با قیمت‌های پایین‌تر نیز قابل بررسی هستند.

5 بازدید

برچسب ها :

0

دیدگاهتان را بنویسید